Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İyi Uygulamalar Kriterleri
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Su Ürünleri Yetiştiriciliği kapsamında İyi Tarım Uygulamaları kriterlerinin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar sonuçlandırıldı. Bakanlık tarafından yayınlanan bir genelge ile Su Ürünleri Yetiştiriciliği kapsamında İyi Tarım Uygulamaları kriterleri yayınlandı. Söz konusu kriterler ve kontrol noktaları "balıklar" ve "çift kabuklu yumuşakçalar" alt kapsamlarını içermektedir. Yayınlanan kriter ve kontrol noktalarına aşağıdaki linkten ulaşmak mümkündür.
İTU kapsamında Su Ürünleri Yetiştiriciliği faaliyetinde bulunmak isteyen üreticiler "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası" almak için bu kriterleri uygulamalı ve Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluşla sözleşme yaparak gerekli kontrol ve sertifikasyon süreçlerini başlatması gerekmektedir. Henüz Bakanlık tarafından Su Ürünleri Yetiştiriciliği kapsamında yetkilendirilmiş bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşu bulunmamakla beraber yakın bir zaman içerisinde sertifikasyon çalışmalarının başlaması beklenmektedir. CTR, Bitkisel Üretim kapsamında olduğu gibi Su Ürünleri Yetiştiriciliği'nde de öncü kuruluş olma misyonunu sürdürmeyi hedeflemektedir.
http://iyi.tarim.gov.tr