Hayvansal Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kriterleri
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Hayvansal Üretim kapsamında İyi Tarım Uygulamaları kriterlerinin belirlenmesi için yürütülen çalışmalar sonuçlandırıldı. Bakanlık tarafından 14.10.2011 tarihinde yayınlanan bir genelge ile Hayvansal Üretim kapsamında İyi Tarım Uygulamaları kriterleri yayınlandı. Söz konusu kriterler ve kontrol noktaları "Sığır ve Koyun, Sığır Besiciliği, Süt Sığırcılığı, Hindicilik ve Tavukçuluk" alt kapsamlarını içermektedir. Yayınlanan kriter ve kontrol noktalarına aşağıdaki linkten ulaşmak mümkündür.
İTU kapsamında Hayvansal Üretim faaliyetinde bulunmak isteyen üreticiler "İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası" almak için bu kriterleri uygulamalı ve Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluşla sözleşme yaparak gerekli kontrol ve sertifikasyon süreçlerini başlatması gerekmektedir. Henüz Bakanlık tarafından Hayvansal Üretim kapsamında yetkilendirilmiş bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşu bulunmamakla beraber yakın bir zaman içerisinde sertifikasyon çalışmalarının başlaması beklenmektedir. CTR, Bitkisel Üretim ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği kapsamında olduğu gibi Hayvansal Üretim'de de öncü kuruluş olma misyonunu sürdürmeyi hedeflemektedir.
http://iyi.tarim.gov.tr