SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE İYİ TARIM UYGULAMALARI TEMEL EĞİTİMİ
Eğitimin Adı: Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Temel Eğitimi
Eğitim Kodu: U006
Eğitimin Amacı: İyi Tarım Uygulamaları (İTU) mevzuatı ve uygulanması hakkında bilgi edinilmesi.
Hedef Kitle: Su ürünleri yetiştiriciliği yapan üreticiler, işleyiciler, tedarikçiler, idari ve teknik personel, su ürünleri yetiştiriciliği yapan müteşebbis şirketlerin yöneticileri, su ürünleri sektörünün belgelendirilmiş kontrollü üretim kısmının bir parçası olmayı hedefleyen öğrenciler, su ürünleri mühendisleri, ziraat fakültelerinin su ürünleri bölümünden mezun olanlar, veteriner hekimler, gıda mühendisleri, birlik ve kooperatif mensupları, ziraat odaları, İyi Tarım Uygulamaları konusunda danışmanlık yapmak isteyenler, tarım danışmanları ve sorumlu yöneticiler.
Eğitimin Süresi: 16 saat (2 gün)
Eğitimin İçeriği: - İyi Tarım Uygulamaları'na giriş
- İyi Tarım Uygulamaları ülke mevzuatı (07 Aralık 2010 tarih ve 27778 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01.01.2011 tarihinde yürürlüğe giren İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik)
- Neden İyi Tarım Uygulamaları?
- İnsanoğlunun yerleşik düzen sonrası tarım modelleri
- Ülkemizdeki ve dünyadaki durum
- Su ürünleri yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları'na konu standartlar
- Su ürünleri yetiştiriciliğinde kontrol noktaları ve uygunluk kriterleri
- Kontrol listesi
- Uygulama çalışmaları